måndag 17 maj 2010

Portainspelningar 1995

Ett par inspelningar gjorda med 4ch-porta i replokalen våren-sommaren 1995 - musiken inspelad live med två mikrofoner utplacerade i rummet, sången pålagd på de återstående två kanalerna.

Porta95 (sendspace)

Personligen tycker jag dessa inspelningar är de som bäst fångar hur Astmakören verkligen lät, med ordentligt tryck på bas och trummor.

Om låtarna:

Juckhunden
Gert Fylking sprang runt i TV utklädd till juckande hund. Även människor kan ibland känna det som att man aldrig får komma till.

Åh han ler
Om att lära sig Konsten Att Veta Sin Plats.

Vid ditt element
Ett par bekanta till bandet med, ibland, vild fantasi, berättade bland annat om vad Royne skulle ha varit med om efter en utekväll på kinkyklubben Extrakt. Element, rep, ishink och sandpapper förekom i berättelsen, som företedde vissa likheter med vad som händer i denna låt. Royne dementerade inte, han log bara gåtfullt.

Rör mina bröst
Handlar inte om något särskilt. Ja, OK, en kvinnlig stalker, tydligen. Vad vi nu skulle haft för erfarenheter av sådana. Förutom Robert, då (se "historien om Astmakören").

Vårklåda
Om klådor man kan känna när det våras. ”Bättre lyss till den sträng som brast” och så vidare.

Mat
Den sista av flera versioner av denna låt. Handlar om något som, trots dess nödvändighet för människan, blivit föremål för skamligt få låtar i musikhistorien.

Instrumental demo I&II
Minns att vi höll på med texter till dessa, men de blev visst inte tillräckligt färdiga för pålägg. Till den första av låtarna var det ännu en betraktelse över Roynes äventyr på Extrakt:

"En man försöker komma in på Extrakt
Mitt i dörren står en stöddig vakt
Nej min vän, gå hem igen
Han köper brallor och väst av skinn
Inga problem - han kommer in"

(Sann berättelse ur livet.)

Mat (instrumental)
Samma inspelning som ovan, fast utan sång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar